FAQ

Tafelkaart (20 punten en meer)

De tentkaarten geven aan waar elke bezoeker zit. Ze hebben een voor- en een achterzijde. Aan de 'achterzijde' kunnen verschillende agenda's worden getoond.
Je kunt de gewenste layout kiezen in je profiel. Klik op 'Meer...' om daar te komen:

Scroll vervolgens naar de 'Tafelkaart achterzijde':

De 'BNI 20 punten (aangepast)' is aanbevolen van diverse kanten. In deze volgorde vindt het 'Deurprijs'-feestje plaats in aanwezigheid van de bezoekers.

Selecteer de gewenste versie. Vergeet niet om helemaal naar beneden te scrollen in je profiel om je keuze te bewaren!

Meer over de agenda's, inclusief afbeeldingen van de verschillende opties, vind je hier.

Waar vind ik de ledenlijst voor het maken van de placemat?
Geregistreerde gebruikers krijgen de ledenlijst automatisch op de placemat. Ben je onbekend met ons systeem en je wil (nog) niet registreren, lees dan verder.

Standaard is de eerste PDF-pagina een A4-placemat voor het noteren van zoekvragen. Als je geen account hebt, moet je de ledenlijst zelf uploaden. Dat is een eenmalige operatie. Maak een Excel-bestand, identiek aan wat je van BNI Connect kunt downloaden (menu Rapporten > hoofdstuk > Rapport Notities Bijeenkomst). Desgewenst kun je de telefoonnummers toevoegen in de kolom Notities (Notes). Kopieer/Plak de inhoud van het hele werkblad in de desbetreffende textbox bij het maken van de wekelijkse materialen. Vergeet niet om het bestand te bewaren zodat je mutaties kunt vewerken.
Een andere mogelijkheid is het copy/pasten van de hele inhoud van de "Rapport Notities Bijeenkomst" pop-up nadat je op "Go" hebt geklikt. Bekijk de eerste minuut van de instructievideo.

Waarom zou ik registreren?
Alleen na registratie:

 • wordt er automatisch een placemat gegenereerd, met daarop:
  • alle bezoekers
  • alle leden
  • open classificaties*
  • aanstaande 10-minuten presentaties*
  • kandidaatleden*
  • aanstaande trainingen – of wat dan ook*
 • statische info (zoals prijs, plaatsnaam) hoef je niet elke week opnieuw in te tikken, je slaat ze op in je profiel

* deze moeten altijd handmatig worden bijgehouden

De tools op deze website kun je gewoon een hele maand uitproberen. Je maakt dan de bezoekerskits met de kaarten, kwitanties, badges en reactieformulieren. Of je geregistreerd bent of niet maakt niet uit. Met enkele muisklikken maak je al deze gepersonaliseerde items voor al je bezoekers tegelijk. Aan het eind van de maand geven wij je de optie om door te gaan en je proefabonnement om te zetten naar een betaald abonnement. Abonnements- en licentiekosten zijn € 240,- per jaar. Het is makkelijker om te registreren en kost niets extra!

Volg onze richtlijnen op de missie-pagina voor optimale conversie: meer bezoekers zullen aanmelden als je alles optimaal inzet!

Let wel: het gaat bij de registratie niet om je e-mail adres. Dat krijgen we toch als je een PDF maakt. Om maar aan te geven dat je informatie is veilig bij ons.

Vervangers en duoleden op de placemat

De placemat kan je met verwijzende nummering precies vertellen wie wie heeft uitgenodigd wie wie vervangt. Om layoutserver te laten weten wie BNI lid is en wie een plaatsvervanger - of beide - moet je de kolom “Achtervoegsel” in Excel bewerken nadat je die van Connect hebt gedownload. Voorheen kon dit Achtervoegsel in Connect hiervoor worden gebruikt. Dit is al enige tijd niet meer mogelijk en het moet dus handmatig achteraf worden ingevoerd.

 • “Lid van BNI Allure” of "BNI-lid” volstaat. Als het woord “BNI” er maar in voorkomt. Op de placemat komt dan (BNI) achter de naam te staan.
 • Voor vervangers volstaat “vervangt mij” of “Gerdien is mijn vervanger” in het Achtervoegsel. Als het woord “vervang” er maar in voorkomt, dan doet layoutserver de rest.
 • Ook mogelijk: “Lid van BNI Allure, vervanger van Wouter Varkevisser”. Het is dan een vervangend BNI-lid die een ander feedback formuliertje krijgt. Als je de volledige naam van een ander chapterlid foutloos vermeldt, gaat het systeem ervan uit dat dat het afwezige lid is dat vervangen wordt en niet jijzelf. Klopt de naam niet dan zoekt het systeem nog een keer naar alleen de voornaam.
 • Duo-lidmaatschappen: Slechts één naam is geregistreerd in BNI Connect. Wanneer het andere lid naar het ontbijt komt, moet hij of zij worden ingevoerd in Connect als een Vervanger. De te gebruiken code is "duolid". Uw naam, telefoonnummer en beroep in de ledenlijst zal worden vervangen door die van de BNI-duopartner

TIP: Registreer bezoekers als je ingelogd bent op Connect. Dan hoef je je volledige naam niet in te tikken in 'Uitgenodigd door:' met het risico op een tikfoutje…

Creëer meer schrijfruimte op de placemat
Standaard worden alle gasten en leden weergegeven met de naam van hun bedrijf, hun specialiteit (of beroep) en hun telefoonnummer. Voor elk van deze velden geldt een limiet van 40 tekens, bij overschrijding verschijnt [...]. Normaal zal dit voldoende ruimte laten voor het noteren van zoekvragen. Wil je toch meer schrijfruimte, dan kun je de beroepen verbergen. Ook kun je er voor kiezen om de telefoonnummers niet te tonen.
In je profiel zijn twee aanvinkboxjes waarmee je beroepen en telefoonnummers kunt laten verdwijnen.
Geen placemat nodig?
Je kunt de Placemat uit- en aanzetten met een checkbox in je profielvoorkeuren. Je hebt daarvoor een account nodig.
Kan ik woorden afbreken?
Hoewel wij denken dat er woordafbrekingen in deze lay-out nodig zijn, is er een manier om soft-koppeltekens in te voeren middels het pipe-teken: | (op mijn toetsenbord: shift + backslash)

Het is alleen zichtbaar als afrbreekstreepje – aan het eind van een tekstregel, wanneer een woord daadwerkelijk is afgebroken.

Kan ik tabellen invoeren?
Nee, sorry.

Deze layout is niet geschikt voor het invoeren van tabellen. Sjablonen met tabellen hebben speciale zorg nodig. De tabtekens die nu meekomen vanuit de spreadsheets helpen ons om te zien welke inhoud zich waar bevindt. Het is daarom belangrijk om die formattering niet te vernachelen :)

Hoe zit het met een eigen logo?
Het systeem maakt de chapternaam exact passend onder het vaste BNI-logo.

We hebben een optie voor aangepaste logo's maar gebruik daarvan moedigen we niet aan. We proberen juist een corporate uniformiteit te bewerkstelligen in de presentatie van het BNI concept.

De placemat met van boven naar beneden: titel, Intro, bezoeker en lid secties. Ja, de bezoekers bovenaan. Het onderste gedeelte bevat: komende presentaties (datums en namen), een leeg gedeelte voor notities en de open classificaties.
Open classificaties. Soms wordt hier per PowerTeam de meest gewenste beroepsgroep vermeld: specifiek zijn!
Volgende presentaties.
gratis badge sjabloon voor een naamplaatje

Abonneer u op onze nieuwsupdates

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates over layoutserver.nl en BNI-prestatietools te ontvangen.

Je hebt je succesvol geabonneerd!